17 January 2013

Perasaan itu sukar diduga

Hi .Assalamualaikum .


Cukup cepatkan masa berlalu sekarang .Maybe sebab aku je kot yang tak buat apa-apa kat rumah ni kan .So , cepatlah sikit masa tu berjalan dari orang lain yang tengah sibuk kumpulkan wang dengan memerah keringat mereka untuk bekerja .Tapi aku pula yang sebaliknya .Bukannya apa , aku belum bersedia dengan dunia luar lah .Keyakinan diri pun kurang lagi .Lihat saja fizikal aku , sudah cukup untuk dimalukan .Aku bukan nak merungut atau mengeluh dengan ciptaan tuhan .Sesungguhnya aku bersedia dan redha dengan ketentuan Illahi ini .Cuma kekadang , aku pernah juga pernah lah tersinggung dengan beberepa jenis manusia yang pernah berada di sekililing aku .Mereka buat seperti aku ini takde langsung perasaan .Come on guys , we are human .And human ada perasaan kay .Maybe , bagi dorang semua itu gurauan .Takpalah , mungkin belum cukup matang bagi mereka untuk berfikir secara rasional .Biasalah , adat manusia kan .ada yang mampu berfikir jauh dan ada juga yang sebaliknya .

Bercakap tentang perasaan manusia ni kan , aku sangatlah sensitif bab-bab ni .Macam tak boleh bawak main lah bila kes-kes macam ni .Ianya nampak ringan bagi orang lain , tapi  perasaan yang jadi mangsa tu  ? Kita pernah fikir tak ? Mesti tak kan , tak pun jarang-jarang .So guys , cuba letakkan diri korang kat dalam masalah tu and bertindak secara rasional .Bila orang dah bagi kepercayaan kat kita untuk dengar luahan hati mereka , apalah salahnyakan kita dengar .Kita ambil jernih , buang yang kerohnya :)

Harini , semua berjalan dengan normal nampaknya .Bangun pagi pun macam biasa .Takda yang sedih takda yang happy sangat .Hopefully , biar satu harilah macam ni .Risau juga kadang-kadang perasaan tu datang tanpa kita duga .Tiba-tiba je datang perasaan sedih lah , muram lah and yang sewaktu dengannya .Korang buat apa ehh bila ada perasaan yang tak di undang datang  ? Macam aku , aku akan dengar lagu ke , tengok tv ke , baca komik ke .benda yang simple-simple .yang ringan-ringan .So , masalah tu kan hilang dengan serta merta .And , aku percaya juga mesti ada yang jenis bila ada masalah dia akan cerita kat kawan-kawan , keluar lepak , clubbing and macam-macam lagi .Those thing aku rasa terserahlah macam mana korang handle perasaan tuh .Ada sesetengah orang juga bila dia ada masalah or tengah sedih , dia akan kembali kepada penciptanya .Baguslah kan kalau macam tuh .Tapi tak semua orang mampu dan ia bukanlah benda yang mustahil untuk dilakukan kan ? Jadi terpulanglah kepada diri masing-masing .Ada yang baik dan ada juga yang tidak baik .Kita merancang dengan sebaiknya .As long benda tu tak memudaratkan kita kan .

Cewahh , aku cakap je .apa yang ada dalam pale otak ni .untuk kita renung-renungkan bersama .dan juga untuk isi masa aku ni dari gi tengok benda yang tak sihat or buat benda kejadah yang takda manfaatkan .Baik aku mencarut kat blog ni .Adalah juga manfaatnya .Sikit pun jadilah .Ok , setakat ini jelah yelah aku boleh meluangkan masa untuk blog ni .supaya tak kosong kan .Aku tak nak jadi tin kosong .Buat sesuatu yang di luar kemampuan kita .Best kan ? Try lah , dan rasainya sendiri .Good luck guys .see you soon .

bye and assalamualaikum :)