23 December 2011

Lamanya tak update ! rindu .


waaa , rindu sama belog lahh !mmg dah takde orang bace blog nie dah kan :)
sebab , blog nie dah lame sangat terbengkalai dan tak laku .nak buat macam mana .maybe sudah takdir menentukan .selepas ini , InsyaAllah aku akan rajin update *cewahhhcewaahhh .bajetnyewww .
LOL .
kebusy-an di twitter dan facebook sangat tidak dapat dielakkan dan masalah ini boleh diketegorikan sebagai masalah serius ! #masalah apalahh sangat tuhh .
macam mana hendak dielakkan ? any suggestion pleaseee ?
hahaa .sape jelaaa yang bace blog nie kan .kuat syok sendiri rupenya pakcik adib niehh .aloloooo .
takpe takpe .Allah kan sentiase disisi kita . :')
ececehhh , touching laa plak .puuuihhh .heheee .
"mulai saat ini , saya berjanji tidak akan meninggal kan awak .pasti ."hahaaa .taklehh belahh lansung .
biasalahh , orang dah lama tak update , macam ni laa gayanya .hanya mampu meroyan dan bercakap sorang-sorang dan buat seperti tak tahu saje *bahasa alien mana aku guna nie ?
Btw , holidayys dah nak habis .OMG , aku sangat terharu .bagaimanakah di sekolah nanti ?
adakah aku mampu mengharunginya ?
adakah aku akan seperti dulu lagi atau sebaliknya ?

19 November 2011

Elfira Loy Bintangi Telefilem Bersama Pelakon Indonesia, Randy Pangalila !

Sebuah telemovie baru arahan Michael Ang menggandingkan pelakon Malaysia dan Indonesia bakal mendapat sambutan hangat tak lama lagi ! Telemovie Biar Mimpi Sampai ke Bintang membariskan pelakon utamanya Randy Pangalila dari seberang dan Nurul Elfira Loy dari Malaysia akan ditayangkan di Astro Ria.
Gile best *tangandidada.aku tak reti nak cite panjang-panjang .korang tengok laa trailer dia okey :)


huh .tak sabar beb .korang jangan lupe tengok ea .tak silap pertengahan Disember nanti .rajin2kan google .bye !

18 November 2011

Kasih , Cinta , Sedih dan Kecewa .


KASIH duduk sendirian di hujung sudut perpustakaan.Tumpuan KASIH tidak terus ke buku. Fikiran KASIH menerawang ke tempat lain.Buntu memikirkan masalah yang menimpa.Apa yang pasti KASIH takkan sekali kali lari dari masalah itu.KASIH takkan mengaku kalah dengan perasaan sendiri.

Dari jauh CINTA yang duduk bertentangan dengan meja KASIH asyik memerhati gelagat KASIH.CINTA tahu waktu sebegini KASIH pasti akan menghabiskan masa di perpustakaan.Sudah lama CINTA meminati KASIH tapi CINTA tahu KASIH tidak mudah menerima CINTA.CINTA terus memerhati wajah KASIH menyayangi KASIH dalam diam.CINTA lantas sedar KASIH seakan menghadapi masalah besar.Wajah KASIH seceria selalu, bagai di rundung duka.Tiba-tiba CINTA terlihat kelibat KECEWA.

KECEWA menarik kerusi di sebelah KASIH.CINTA perhatikan saja gelagat KECEWA yang mengganggu KASIH.Nyata KASIH rimas dan kelihatan kurang selesa dengan kehadiran KECEWA.CINTA dapat lihat api kebencian di mata KASIH tapi apakan daya.CINTA hanya mampu melihat dari jauh.KECEWA memang berpengaruh.CINTA sedar KECEWA sudah lama meminati KASIH kalau tidak masakan KECEWA sering mengganggu KASIH.KASIH tetap tidak melayan KECEWA.dibiarkan KECEWA berlalu sepi.

Tidak lama selepas itu, kelihatan SEDIH sahabat KASIH menghampiri KASIH.Mereka mengajak KASIH keluar.CINTA bersedia untuk mengekori mereka.Hari ini CINTA pasti dan benar-benar yakin apa yang akan dilakukan.CINTA lekas mengejar mereka.

"KASIH..KASIH..KASIH.." tercungap-cungap CINTA mengejar KASIH menjerit nama KASIH."Boleh CINTA jumpa KASIH sebentar..?"KASIH mengangguk..

"Iya..ada apa yang boleh KASIH tolong CINTA?".Waaaaaaah..lembutnya suara KASIH.Jadi tidak hairanlah jika terlalu ramai yg ingin rapat dengan KASIH.

"KASIH, sudikah KASIH menerima CINTA?"

"Apa?CINTA bermimpikah?CINTA sedar tak apa yang CINTA katakan?KASIH minta maaf.Biar KASIH jelaskan.Andainya KASIH terima CINTA, kecewa pasti datang mengganggu CINTA dan KASIH.CINTA mungkin takkan mengerti tapi KASIH harap CINTA terima keputusan KASIH ni. KASIH minta maaf."KASIH ingin berlalu pergi.

"KASIH..KASIH..tunggu.Dengar apa yang CINTA ingin katakan pula.Beri CINTA peluang untuk buktikan pada KASIH.CINTA tahu KECEWA pasti akan melakukan sesuatu jika kita bersama tapi tolonglah CINTA.Berilah CINTA peluang.CINTA dah lama perhatikan KASIH.Dah lama menaruh hati pada KASIH.Tolonglah KASIH."

"hmm..CINTA..nanti KASIH fikirkan dulu ye.KASIH pergi dulu.SEDIH dah lama tunggu KASIH."

"CINTA tunggu jawapn KASIH.Tolong ye KASIH.Beri CINTA peluang.Tolong lah fikirkan.Berilah peluang utk kita lupakan tentang orang lain.Tolong ye."

CINTA memerhati KASIH berlalu pergi.

KASIH takkan mungkin menerima CINTA kerana KASIH tidak mahu KECEWA mengapa apakan CINTA.KASIH juga sedia tahu yang SEDIH meminati CINTA.Tak mungki KASIH ingin lihat sahabatnya SEDIH berduka lara.

"CINTA, maafkan KASIH.KASIH tak mungkin dapat menjadi yang terbaik untuk CINTA.KECEWA pasti akan membuatkan kita tidak senang bersama.Lagipun KASIH pasti CINTA tahu SEDIH sentiasa ingin mendampingi CINTA.Tak mungkin kita akan bahagia dan kita akan sentiasa rasa bersalah bila SEDIH melihat kita.Maafkan KASIH ya CINTA..

Sepi berlalu di hati CINTA.KASIH seolah-olah menafikan perasaan di dalam jiwanya.Bagi KASIH biarlah KASIH menunggu GEMBIRA yang entah bila akan muncul dalam hidupnya.GEMBIRA..kenapa kau menjauh..? 
wish you were here :'(

15 November 2011

Greyson Chance - "Unfriend You"

I really thought you were the one
It was over before it begun
It's so hard for me to walk away
But I know I can't stay

You're beautiful and crazy too
Baby, that's why I fell into you
Even though you would pretend to be
You were never with me

So it's over, yeah we're through, so I'mma unfriend you
You're the best liar I ever knew, so I will unfriend you
'Cause I should have known, right from the start
I'm deleting you right from my heart
Now it's over, my last move is to unfriend you


I thought in time that you could change
Time and love would heal the pain
I didn't want this day to come
Now all I feel is numb

So it's over, yeah we're through, so I'mma unfriend you
You're the best liar I ever knew, so I will unfriend you
'Cause I should have known, right from the start
I'm deleting you right from my heart
Now it's over, my last move is to unfriend you

You come on to anybody
Everybody all the time
You give up to anybody
What I thought was only mine

So it's over, yeah we're through, so I'mma unfriend you
You're the best I ever knew, so I will unfriend you
'Cause I should have known, right from the start
That you didn't have a human heart
Now it's over, my last move is to unfriend you

So I'mma unfriend you
So I'mma unfriend you

Harap kau terase bangang .camni kau buat aku .puihhh .

29 October 2011

Exam , please go away .


mood : Exam .so , nanti laa update .okay ?
bye :)

03 September 2011

who's that chick ?


wahhh , lame tak update . Out of the blue , terase nak update .
sebenarnya macam ini .Apa yang korang buat bila menghadap lappy dan bukak internet ?
kalau aku lhaa kan ,

'''Jeng jeng jeng'''

First ! , aku on fesbuk pastu belek belek notification pastu biarkan terkulai *toiingtwink.
kedua , on pulak belog ni pastu modified sampai puas hati .BHAHAHA*gelaksetan
third , aku layan youtube dengar lagu lagu cambest dan yang penting BUKAN redtube  .
keempat , on semua account yg ade (tu kalau rajin~).
then , aku bace blog otai otai and senior yang gempak gempak tu .Jadi nanti takde lahh nampak ketinggalan sangat .
Last but not least , traning jadi stalker terHEBAT \\feberrett derr// .Tak semenggah betuii .ishh3.

tu je yang aku mampu buat .nampak camsikit kan .tapi berjam bhaii ~
korang amacam ?

till then .okbai 

Love You Like A Love Song

"Love You Like A Love Song"


[Verse 1]
It's been said and done
Every beautiful thought's been already sung
And I guess right now here's another one
So your melody will play on and on, with the best of them
You are beautiful, like a dream come alive, incredible
A centerfold miracle, lyrical
You've saved my life again
And I want you to know baby

[Chorus]
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep hittin re-peat-peat-peat-peat-peat-peat

I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep hittin re-peat-peat-peat-peat-peat-peat

[Verse 2]
Constantly, boy you played through my mind like a symphony
There's no way to describe what you do to me
You just do to me, what you do
And it feels like I've been rescued
I've been set free
I am hypnotized by your destiny
You are magical, lyrical, beautiful
You are... And I want you to know baby

[Chorus]
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep hittin re-peat-peat-peat-peat-peat-peat

I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep hittin re-peat-peat-peat-peat-peat-peat

[Bridge]
No one compares
You stand alone, to every record I own
Music to my heart that's what you are
A song that goes on and on

[Chorus]
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep hittin re-peat-peat-peat-peat-peat-peat

I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

I love you...like a love song...

02 September 2011

yay , dah balik !


Alhamdulillah , dah sampai rumah .

27 August 2011

Kemanisan Iman


Sabda Rasulullah S.A.W.: "Tiga perkara yang barangsiapa terdapat (ketiga-tiga perkara itu) padanya nescaya dia memperolehi kemanisan Iman (iaitu)Allah dan Rasul-Nya adalah lebih dia cintai daripada selainnya, dan dia mencintai seseorang semata-mata kerana Allah, dan dia benci untuk kembali kepada kekufuran (maksiat) sebagaimana dia benci dilemparkan ke dalam Api Neraka." (Hadis Sahih Riwayat Bukhari dan Muslim)

Buat renungan diriku yang selalu terlupa~

14 August 2011

Macaron Dorayaki

What ? dorang cakap benda alah ni sedap gilakkk . 
wahhhh , ni yang buat aku terasa nak makan nie .*puasa puasa .
sekali pandang macam dorayaki doremon tu kan . Sebijik macaron tu 3.00 Ringgit Malaysia wohhh. Mahal gak lah bagi aku. sebab dia kecik tetenot je.Mengikut friend-friend cakap , menatang ni manis teramat sangat , tapi tersangat lahh sedap *arrgghhh terliur .
Kalau korang tanya aku, hape je lah yang tak sedap kannn~ 
Kalerful benda alah ni kalau tak percaye search kat google MACARON .okay .
asal pada semalam aku asyik cerita pasal makanan ni ?

13 August 2011

ehhhh , apa tuh !

waaaahhh , dah lame tak pekenaa Mcflurry  .
rase dia CENGGINI waa cakap luu . *eerrrkkkkk
okay , bagi sesiapa yang volunteer nak belanje aku , aku seriously tak kesah .Tempat , masa ? bisa diatur dong~
yeah , yeah , yeah ! wohoooo  ! *sambil hentak-hentak kaki ,teleng-teleng pale.
Dengan ini aku isytiharkan , esok balik ASRAMA .
Berbunga-bunga hati aku

Korang , rasa macam tekak ni nak pekenaa Tutti frutti yogurt , bugger sambal Malaysia , kari kepala ikan , sambal belacan kuala pilah , ayam masak merah sunway lagoon , ikan bilis sambal tumis , timun masak blackpaper , tauge goreng , popia kuah kacang .
 Hah , hamik kau !
semua aku senarai , semua aku maen taram .HEHE

Geng , esok kejut aku sahur .okay ? 

waaahhhh .dasyat dasyat .


Ekkcelli , takde ape-ape pun . saja gatal tangan nak update .
tengok gambar tuhhh . bukan main lagihh .huuuiihh .
aku dah tak tahu nak buat ape dah .rase macam nak hentak-hentak pale kat dinding .
Rase menyesal pulak tolak pelawaan MEGAN FOX waktu dia ajak keluar DINNER hari tuh .
Errrrgghhh .nyesal nyesal nyesal *tangan didada mata ke atas .

 Harituh ada exam .paper ADD MATH jangan cakap lahh . comfemremfem masuk longkang .
tolong aku friend-friend oiii .sape ada TEMA untuk blog yang dah macam hantu ini .
somebody HELP me .

Kosong ! Tolong !


okay , secara rasminya  aku GIVE UP . apakkk dia .susah gile nak design blog .aku dah takde idea dahh. siapa ada idea " TEMA " .sumbangkan lahhh .i'm begging =.=''
entahhh .dari pagi aku hadap benda alah ni , tapi satu pun tarakk dapat .cettt .
sob..sob..*tangan di dada mata ke atas .
Ramadhan dah masuk minggu kedua dah .amacam korang , masih bertahan ?

30 July 2011

Ramadhan datang lagi

Bismillahhirahmanirrahim .
Hari ni , disebabkan terlalu excited , aku rasa nak kongsi something dengan korang sekalian .
Rasulullah S.A.W pernah bersabda yang bermaksud:

"Sesiapa yang berpuasa Ramadhan dengan penuh keimanan dan pengharapan akan diampunkan segala dosa-dosanya yang terdahulu." (Riwayat al-Bukhari & Muslim)

 Jadi , renung-renungkan dan selamat berpuasa .
uhhh , tak sabar nak puasa ! yeah yeah , kbai :)

24 July 2011

Hasad dengki tak habis-habis ~

Bismillahhirahmannirrahim 

Rasanya , harini nak berkongsi sesuatu yang sering terjadi dalam kalangan kita sendiri .Ada sahaja yang tak puas di antara blogger sendiri .entahlah .ambilah nasihat sebagai pedoman .Jangan mendengki antara satu sama lain .tak ada salahnya kalau orang tu nak promote bebagai bagai .kau ada susah ?kalau kita tak suka kita ignore je .kalau rasa semak kita kick je .tak perlu berperang mulut atau sebagai bagainya .buat penat otak nak pikir ayat maki maki .haram kejadah je .

Pernah tak kita lihat dalam masyarakat kita budaya santau-menyantau, fitnah-memfitnah, berburuk sangka, saling menjatuhkan antara satu sama lain dan pelbagai lagi budaya yang sama waktu dengannya?

Rasanya perkara seperti ini sudah tidak perlu dipersoalkan kerana ia merupakan perkara yang sering terjadi dikalangan masyarakat kita. Semua perkara ini terjadi hasil daripada suatu sifat atau penyakit hati yang dipanggil hasad dengki. Apa makna hasad dengki ini? Saya pinjam makna hasad dengki ini dari sebuah buku yang mana buku itu menyebut :

Hasad adalah satu perkataan yang diambil dari perkataan bahasa arab yang membawa erti dengki. Ramai orang yang menyamakan iri hati dan dengki. Padahal kedua-dua perkara ini berbeza. Iri ertinya cemburu melihat nikmat atau kelebihan yang diperoleh orang lain dan dia ingin seandainya dialah yang mendapatkan nikmat itu dan bukan orang lain. Sedangkan dengki pula adalah benci melihat nikmat yang diterima orang lain dan berusahasupaya nikmat itu hilang.

Natijah dari sifat dengki ini sekiranya tidak dibendung akan mendatangkan pelbagai kesan negatif sama ada kepada orang yang dengki itu ataupun mangsa orang dengki itu.

Dan ingatlah dengan sabda Nabi yang bermaksud :

"Sesungguhnya hasad dan dengki itu akan memakan amal-amal baik sebagaimana api memakan (menghanguskan) kayu bakar."

Allah merupakan pencipta kita dan dia lebih mengetahui apa yang terbaik untuk makhluk-makhluk-Nya. Oleh itu, redhalah dengan semua yang telah Allah takdirkan untuk kita. Tidak perlu untuk kita hasad dengki dengan orang lain. Dan sudah pasti besar ganjarannya di sisi Allah andainya kita redha dengan segala ketentuan dan ketetapan tuhan yang Maha Esa insyaAllah.

Buat renungan diriku yang sentiasa terlupa ~

23 July 2011

Kisah Rasulullah dan buah limau


Bismillahirahmannirahim .
Sebuah kisah yang mampu menitiskan air mata kerana kemuliaanya~

"Suatu hari Rasulullah SAW didatangi oleh seorang wanita kafir. Ketika itu baginda bersama beberapa orang sahabat. Wanita itu membawa beberapa biji buah limau sebagai hadiah untuk baginda. Cantik sungguh buahnya.Siapa yang melihat pasti terliur. Baginda menerimanya dengan senyuman gembira. Hadiah itu dimakan oleh Rasulullah SAW seulas demi seulas dengan tersenyum.

Biasanya Rasulullah SAW akan makan bersama para sahabat, namun kali ini tidak. Tidak seulas pun limau itu diberikan kepada mereka. Rasulullah SAW terus makan. Setiap kali dengan senyuman, hinggalah habis semua limau itu. Kemudian wanita itu meminta diri untuk pulang, diiringi ucapan terima kasih dari baginda. Sahabat-sahabat agak hairan dengan sikap Rasulullah SAW itu.
Lalu mereka bertanya. Dengan tersenyum Rasulullah SAW menjelaskan "Tahukah kamu, sebenarnya buah limau itu terlalu masam semasa saya merasainya kali pertama. Kiranya kalian turut makan bersama, saya bimbang ada di antara kalian yang akan mengenyetkan mata atau memarahi wanita tersebut. Saya bimbang hatinya akan tersinggung. Sebab tu saya habiskan semuanya."
Begitulah akhlak Rasulullah SAW. Baginda tidak akan memperkecil-kecilkan pemberian seseorang biarpun benda yang tidak baik, dan datangnya dari orang bukan Islam. Wanita kafir itu pulang dengan hati yang kecewa kerana sebenarnya dia bertujuan ingin mempermain-mainkan Rasulullah SAW dan para sahabat baginda dengan hadiah limau masam itu. Malangnya tidak berjaya. Rancangannya ditewaskan oleh akhlak mulia Rasulullah SAW.
Wallahualam...

10 July 2011

Resepi - Cupcake Cookies :)

Bismillahirahmannirahim .Assalamualaikum .


Bahan-bahan ( 18 - 20 papercups medium size )

  • 300g tepung
  • 350g gula
  • ½ cawan serbuk koko
  • 1½ sdk soda bikarbonat
  • ½ cawan butter
  • 2 sdk esen vanilla
  • 1 ½ cwn susu segar
  • sebanyak boleh biskut cipsmore :)
  • * 2 biji telur

Cara-cara

  1. Panaskan oven 180C. Campurkan ke semua bahan (kecuali *) dalam bekas mixer. Pukul dengan kelajuan rendah hanya untuk bg campuran itu sebati. Kemudian pukul dgn kelajuan tinggi lebih kurang selama 2minit. Lepas itu tambah telur dan pukul lg dgn kelajuan tinggi selama 2minit lagi.
  2. Sudukan adunan dalam papercups. Kalau nk cupcakes yang rendah, letak tak sampai ¾ tinggi cups. Yang saya buat ada yg tinggi, ada yg rendah. Bakar selama ±20min gitu atau hgga masak. Suhu oven terpulang pd oven masing2, saya guna 170C.
  3. Bila dah masak boleh diletak topping kalau suka. Topping saya tu: ¼ cwn susu pekat + ¼ cwn serbuk koko + ¼ buku butter. Masukkan smua dlm periuk, panaskn atas api & terus kacau, sekejap aje iaitu bila dah bercampur smua & beku sket trus angkat and sapukan atas cupcake yg telah sejuk. Hias ikut citarasa masing2.Waktu hias tu letak laa biskut cipsmore tu .nanti jadilah cupcake cookies :) 

senangkan ? try je , kalau tak jadi jangan salahkan aku :)

FanPages Of Hyun-ki.blogspot.com Now Available.Click Here :)

01 July 2011

Transfomer-Dark of the Moon !


 Optimus Prime ngan BumbleBee , korang sabar yea .
nanti aku datang .Aku pun rindu korang jugak .macam korang rindu aku .aku janji , aku datang tengok korang .
Jangan risau .nanti korang jangan lupa buat macam dulu tau .
alaaa ,yang korang bawakkan popcorn dengan air pepsi tu .lupee ehh .ingat tau !
tapi nanti korang coverlahh sikit .yang mase dulupun , korang tak cover .
Habis satu panggung tengok korang bawak air kat aku .tekejut dorang .Kali nie , jangan buat macam tu lagi .
buat terperanjat orang jee .
kalau nak buat suprise pun , buat biase-biase dah laa optimus ehh.
ok ok .jumpe nanti optimus ngn bumblebee .daaa~
 

Hmm .tercarut atau sebaliknya ?

assalamualaikum , bismillahirrahmanirahim .
okey , memandangkan dah lame tak terupdated , so skang nie aku nak update .entah blank sebenarnya nie .tak tahu nak update pasal apa .jadi , macam biasalah , round2 kat iluvislam .sekali jumpe nie .nah hamik bace nie .untuk renungan bersama ! 
******
Mencarut merujuk kepada perbuatan maki-memaki ataupun pengeluaran kata-kata kesat. Secara umumnya, mencarut adalah kelakuan yang tidak membawa sebarang faedah. Perbuatan ini bukan sahaja membazir masa, malah mampu menjejaskan mentaliti pengamalnya.

Selain itu perbuatan mencarut akan mengurangkan rasa hormat orang ramai terhadap diri seseorang. Seseorang itu dianggap kurang beradab, dan mempunyai mentaliti yang kurang matang.

Dalam kebudayaan orang Melayu pula, mereka yang mencarut biasanya dikatakan kurang ajar. Ini membawa maksud yang amat keras, iaitu mempunyai ibubapa yang yang tidak mengajar tertib kepada anaknya disebabkan salah satu sebab iaitu kejahilan, kurang pendidikan, berasal dari keturunan tidak baik, dan lain-lain.

Buruk nampaknya orang lelaki mencarut, buruk lagi kalau perempuan yang mencarut.

Saudara saudari seagamaku, apa kepuasan anda apabila mencarut? Dalam Islam juga, mengeluarkan kata-kata kesat, cacian dan makian adalah sesuatu yang terhina.

Allah berfirman yang bermaksud:
"Kecelakaan besarlah bagi tiap-tiap pencaci dan pengkeji." (al-Humazah: 1)
Kepada org yang suka mencarut, hentikanlah perbuatan itu. Usaha! Jangan merendahkan martabat anda sendiri dengan mencarut. Jangan dibiarkan lidah anda terbiasa mencarut, takut-takut sampai ke tua, lidah pun sudah liat hendak berhenti mencarut. Jangan sampai orang menutup mata dengan syahadah, kita pula menutup mata dengan mencarut. Nauzubillah...

"Ya Allah, peliharalah lidah kami"
- Artikel iLuvislam.com

buat diriku yang selalu terlupa ..

06 June 2011

Baru aku tahu !



Bismillahirrahmanirrahim .
tadi aku round-round la kat iluvislam.com .try search keyword bosan .sekali terjumpa lakk artikel nie .bila aku baca terasa macam bersalah laa plak .aku nak share ngan korang nie .bagi korang korang yang bosan tahap hantu nie , mehh bace nie .comfem terasa .heheeee .jom bace !

"Bosan la begini, asyik buat benda sama je."
"Amirul, keluar jom. Bosan la lepak rumah."
Kalimah 'bosan' seringkali digunapakai dalam kehidupan manusia sekarang untuk menggambarkan perasaan seseorang yang jemu dengan cara hidup yang dihadapi.
Tetapi, hakikatnya kalimah 'bosan' itu hanya wujud dalam kamus hidup manusia yang kosong jiwanya, malah lebih teruk manusia yang menjadi hamba kepada budaya hedonisme. Hidup terasa kosong apabila tiada hiburan yang melalaikan menjadi teman.
"Bosannya, internet buat hal la pulak. Banyak la notification nanti tak terbalas."
"Ala, hujan lagi. Sekejap lagi mula la astro buat hal. Melepas tengok Jozan buat lawak."
Bagi mereka yang kaya jiwanya, mereka akan terus sibuk dan sibuk mengimbangi amalan dunia dan bekalan di akhirat sehingga masa yang ada bagaikan tidak mencukupi bagi mereka. Seringkali mereka berjuang menggunakan setiap detik waktu yang masih bersisa mengabdikan diri kepada Tuhan.
Ingatlah, setelah dilahirkan ke dunia, kita diamanahan dengan misi yang penting. Kitalah hamba, dan kita jualah pemimpin.
Firman Allah: 
وَإِذْ قَالَ رَبُّكَ لِلْمَلَائِكَةِ إِنِّي جَاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَلِيفَةً قَالُوا أَتَجْعَلُ فِيهَا مَنْ يُفْسِدُ فِيهَا وَيَسْفِكُ الدِّمَاءَ وَنَحْنُ نُسَبِّحُ بِحَمْدِكَ وَنُقَدِّسُ لَكَ قَالَ إِنِّي أَعْلَمُ مَا لَا تَعْلَمُونَ
Ingatlah ketika Tuhanmu berfirman kepada para Malaikat: "Sesungguhnya Aku hendak menjadikan seorang khalifah di muka bumi." Mereka berkata: "Mengapa Engkau hendak menjadikan (khalifah) di bumi itu orang yang akan membuat kerosakan padanya dan menumpahkan darah, padahal kami senantiasa bertasbih dengan memuji Engkau dan mensucikan Engkau?" Tuhan berfirman: "Sesungguhnya Aku mengetahui apa yang tidak kamu ketahui." [al-Baqarah : 30]
وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنْسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ
Dan Aku tidak menciptakan jin dan manusia melainkan supaya mereka mengabdi kepada-Ku. [al-Dhariyat : 56]
Dua misi ini yang akan terus membuatkan kita berasa sibuk dan terus sibuk, sehingga kita tidak punya masa untuk merasa bosan dalam hidup. Berusahalah menghapuskan perkataan 'bosan' dalam kamus kehidupan seharian kita dengan mengabdikan diri kepada Allah dan mengimarahkan bumi Allah dengan menjadi khalifah yang soleh dan solehah. Berusahalah..Insya-Allah..
ditujukan khas buat diriku yang selalu terleka ..

05 June 2011

Nora Elena ~slot Akasia TV3

 
okeh , first time tengok cerita nie , macam tak best , tapi tetiba macam best lakk .bila dah lama-2 tengok memang best pun . syok gile*sorry ayat mcm tutttt. aku rasa semua dah tahu pasal citer nie , tapi bgi yang tak bape nak tahu , mehh aku ceritakan sinopsisnya ok .

sinopsis ~
Diadaptasi dari salah satu novel popular terbitan Karangkraf – Kasih Yang Suci, mengisahkan tentang perjalanan hidup NORA ELENA yang dihantui pengalaman pahit akibat dirogol 10 tahun yang lalu.
Walaupun sukar untuk melupakan insiden hitam tersebut, kini beliau selesa menjalankan kehidupannya seperti normal dan bakal mengahwini Idham. Namun, keadaan mula berubah setelah bertemu Seth Tan. Idham bercadang untuk membatalkan majlis perkahwinannya dengan Nora Elena setelah menerima satu panggilan misteri yang menceritakan perihal Nora Elena yang bukan lagi seorang perawan.
Lebih mendebarkan, Seth Tan menawarkan dirinya untuk menggantikan tempat Idham di dalam majlis perkahwinan tersebut kerana masa semakin suntuk. Apakah yang akan berlaku kepada Seth Tan, dan siapakah watak di sebalik panggilan misteri tersebut?
Huh , sape tak tengok memang rugi .tak caye ? tengok lhaa sendiri . 
nah , amik nie , pegi layan ~  Tonton , cara baru tengok tb !

notapoket : errrr , pasal background blog nie.
sorry , mcm pompan sikit tp , aku rase ok dahh .lagipun sedap mata memandang ,
takde lahh terok sangat .kan kan kan ? aku dah give up carikk layout. huh~penat bhaii .
Sabda nabi SAW riwayat muslim :                                                                                    "Dunia ini adalah perhiasan dan sebaik baik perhiasan ialah wanita solehah. Apabila kamu melihatnya, ia akan mengembirakan kamu dan apabila kamu tidak ada, ia menjaga kehormatannya dan harta mu."
 "Sesiapa yang ingin mendapatkan kemanisan iman maka hendaklah ia mengasihi seseorang kerana Allah swt." (Hadis Riwayat Ahmad) 

02 June 2011

gile cool !


Bismillahirrahmannirahim ~

gambar kat atas tu takde kena mengena pun .
yang coolnya yang nie .tadi aku jalan-2 laa kat google kat .besttnya =.=''
tetibe , ternampak benda nie !


cool tak ? aku nak bantal uhh . comel gilakk .


Tazkirah kita hari ini ,

Firman Allah S.W.T yang bermaksud:

"Wahai orang-orang yang beriman! Peliharalah diri kamu dan keluarga kamu dari neraka yang bahan-bahan bakarannya: manusia dan batu (berhala); neraka itu dijaga dan dikawal oleh malaikat-malaikat yang keras kasar (layanannya); mereka tidak menderhaka kepada Allah dalam segala yang diperintahkanNya kepada mereka, dan mereka pula tetap melakukan segala yang diperintahkan". (At Tahriim: 6)

jadi , kita kenalah berwaspada dalam setiap perkara .sentiasalah cuba mendekatkan diri kita dengan Allah SWT .jangan terleka yea :)


ditujukan khas buat diriku yang selalu terlupa ~

01 June 2011

Ya Allah , berat sungguh ujian itu .


Kata orang , ujian tu sudah menjadi asam garam dalam kehidupan .ada yang cakap , bagi mereka tak ada yang perlu ditakutkan .tapi , bagi aku dan mereka yang imannya seperti nyawa-nyawa ikan ? aduhh ~ keluh , resah , sedih , pilu , duka , lara , sepi , stress .semua bercampur baur hanya disebabkan ujian dari Sang Pencipta Tuhan Yang Maha Esa .

Tapi , kita tak boleh lari ujian, lebih-lebih lagi ujian yang melibatkan musibah.Yea lah, Allah SWT dah bagi macam-macam nikmat kepada kita tapi bila dapat musibah nak mengeluh pula.

pernah , aku terbaca satu artikal .tapi aku kurang ingat dimana dan bila aku membacanya .kisahnya berbunyi bergini .ermmm , kalau tak silap aku laa kan .

Ada seorang kanak-kanak ini, dia selalu dapat macam-macam daripada ibu bapa dia sampaikan dia tak perlu minta pun tapi dapat macam tu sahaja. Sampailah satu hari nie, si ibu mahu menguji ketaatan si anak dengan menyuruh anaknya ke kedai runcit berdekatan untuk membeli barang keperluan. Anak kecil ini merungut dan tidak mahu pergi kerana terpaksa berjalan kaki dalam panas terik.

apa korang rasa ? wajarkah budak tu buat macam tu kat mak dia ? tak ke kejam sangat tu ?

hah ! sama jugalah dalam situasi kita sekarang. Allah SWT dah beri kita macam-macam nikmat termasuklah yang kita tak minta pun tapi Allah SWT tetap beri sebab Dia tahu kita memerlukan-Nya, tapi bila datang ujian dari Allah SWT kita mengeluhkan .kan kan kan ? so , wajarkah kita buat macam tu kat Allah SWT ?
kita tanya diri kita balik .ok ?

Dalam al-Quran lagi Allah SWT berfirman:
"Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya. Dia mendapat pahala dari kebajikan yang dikerjakannya dan dia mendapat siksa dari kejahatan yang diperbuatnya. (Mereka berdoa)
"Ya Tuhan kami, janganlah Engkau hukum kami jika kami lupa atau kami melakukan kesalahan. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau bebani kami dengan beban yang berat sebagaimana Engkau bebankan kepada orang-orang sebelum kami. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang tidak sanggup kami memikulnya. Maafkanlah kami, ampunilah kami, dan rahmatilah kami. Engkaulah pelindung kami, maka tolonglah kami menghadapi orang-orang kafir." (2:286)

jadi , kalau kita dilanda musibah , kita muhasabah diri kita balik .Apa yang telah kita lakukan ? Kenapa Allah SWT datangkan musibah ?Kesimpulannya, bersabarlah apabila diuji. InsyaAllah, Allah SWT akan melipat gandakan pahala kita atas semua kesabaran kita.

  'hurm ! , cakap senang laa, cuba kalau hang kena dekat diri sendiri. kalau tulis macam ni nenek aku pun boleh tulis !'

tu semua terpulang kat korang , kalau nak terima , terima je laa .kalau tak , takyah baca .senangkan :)

post nie khas buat diriku yang selalu terleka ..

29 May 2011

400th followers !

Bismillahirahmannirahim :)

okayy , aku nak stret to the point nie .nak cepat .kang ada appointment .HAHA 
*gebang je lebih tu .

okayy , back to topic .Act , aku nak wish bebanyak thanks kat cik coklat sebab menyempurnakan 
followers dalam blog nie .
memang laa aku "tak mengharapkan" follower .
aku bukan amik kesah sangat .tapi sebab die pengunjung bertuah .
so , biar laa ade gimik sikitkan .heheee .
ok cik coklat , sila amik hadiah ni .
sorry arr , tak laa cantek mane .nak cepat .harap sudi amik laa ye :)


jemput lah hamik bende alah ni .jangan risau , jangan resah , jangan segan .hamik jee .
buat mcm rumah sendiri*

terima kasih :)

Blog korang akan dipadam dan malware berleluasa ?

Blogger akan tamat .wth ?

okayy ni benda paling penting korang kene tawu .
aku rase dah ramai kot yang tahu pasal berita yang menggemparkan dunia blogger ni .
 yahh , google akan memadam akaun blogger yang tersayang tu selepas 25/06/2011 sekiranya korang tak tukar email ID korang kepada email google (gmail) .
GRRR , mengerikan = =''

jadi untuk menyelamatkan keadaan , korang buat laa gmail ye .
tak tahu nak buat macam mane ? nah amik tutorial ni .



next topix,
Malware

ape benda alah tu ? tu sejenis virus .disebab kan aku dah berpengalaman terkene benda alah haramkejadah ni .so aku nak share kat korang .
kepada sesiapa yang ade masukkan gadget "save energy tool" tu , kalau boleh sila buang .benda alah tu laa yang telah menjahanamkan blog korang .kalau sesiapa yang jadi mangsa selepas nie , korang boleh gi sini .


korang , korang, korang ,cuti sekolah pegi mane ?

28 May 2011

Cabaran Kehidupan


Hidup ini cukup indah. Penuh dengan misteri. Kata orang warna-warni. Adakalanya kita berduka, ada juga masanya kita gembira. Yang penting, dalam apa jua keadaan sekalipun, sentiasa ingat kepada Sang Pencipta, Allah s.w.t. Syukur dan sabar; 2 rahsia kejayaan.

Aku melontarkan pandangan ke luar tingkap. Cuaca begitu terang sekali. Ramai sungguh orang keluar menikmati teriknya mentari. Kukira di Malaysia situasinya berbeza. Kita menunggu sang suria beredar barulah kita menampakkan diri. Benar kata orang, kita hanya menghargai sesuatu itu bila kita kehilangannya.

Ok. Kali ini ingin aku kongsikan perbualanku dengan Mr. X tempoh hari.

Kala itu kami sedang menikmati hidangan istimewa di sebuah restoran.

"Pelik betul manusia ni, asyik mengeluhhhh je," Mr. X memulakan bicara.

"Mm..biasa la tu..apa yang peliknya?" Aku menjawab.

"Keluhan tidak menyelesaikan masalah... malah melambatkan proses menyelesaikan masalah."

"Well... bagaimana kalau keluhan itu adalah sebahagian dari proses menyelesaikan masalah?" Aku cuba menghangatkan sedikit perbualan.

"Jika begitu, kita perlu lihat semula kepada sirah.. ingat Khabbab Al-Art?"

Aku menganggukkan kepala. Khabbab Al-Art merupakan orang yang meminta Rasulullah s.a.w. berdoa supaya dilepaskan daripada kezaliman arab Quraisy. Lalu Nabi s.a.w mengingatkan Khabbab akan betapa umat terdahulu ujiannya jauh lagi hebat daripada ujian yang mereka hadapi ini.

"Masalah ni takkan habis... masalah ini akan sentiasa datang sebab kita ini hidup. Bukan hidup-hidupan," Mr. X menyambung bicaranya.

Aku mengiyakan. Tidak mahu menganggu ucapan Mr. X.

"Kereta hanya ada masalah jika kereta tu bergerak. Kalau dok kat umah je, memang tak jumpenya lampu isyarat, polis semua tu. Yang penting adalah kita kena persiapkan diri kita untuk menghadapi masalah ini. Kita di sini untuk menyelesaikan masalah, bukan untuk mencipta masalah."

"Setuju. Dan semakin matang kita semakin besar cabarannya. Cabaran membawa kereta tak sama seperti cabaran membawa lori," aku memotong Mr. X. meminjam analogi yang sama.

"Bagus.. Allah tidak akan memberikan sesuatu di luar kemampuan kita. Fikir dan zikir!" Mr. X menjawab sambil tersenyum.

Cabaran itu akan sentiasa hadir. Dan itulah gunanya kita, manusia yang dikurniakan akal untuk berfikir. Namun harus diingat, kata Hamka, hujung akal adalah pangkal agama. Akal ini ada hadnya.

sumber dipetik- Artikel iluvislam.com

renung-renungkan dan selamat beramal :)

10 April 2011

10 Fakta tentang tidur ! penatnyee~

salam sejahtera readers :)
korang macam hujung minggu ni , best tak ?
aku sekarang ni dah takde mood sangat nak update , kalau update pun bende merepek merapu yang tak ade fakta langsung .entahlah , idea dah lose~
korang semuakan doakan aku kekuatan dan akal fikiran yg kuat ye .amin ~
okeh okeh aku rase aku nak bagi korang satu fakta yg menarik , nak tak ?
nah amik ni . baca jangan tak baca !

10 Fakta Tentang Tidur .

1. Waktu tidur diperlukan korang berbeza-beza mengikut umur .

2. 5 minit terawal ketika bangun tidur , sebanyak 50% daripada mimpi korang , korang masih boleh ingat.Dalam masa 10 minit , hanya 10% saja yang korang ingat .

3. Kita hanya boleh bermimpi muka orang yang kita telah lihat sama ada kita ingat mukanya atau tak.

4.Sebanyak 12% orang bermimpikan mimpi hitam putih.

5. Bermimpi adalah normal .

6. Personaliti diri korang boleh ditafsir berdasarkan posisi tidur .

7. Koala merupakan mamalia yang tidur paling lama manakala zirafah adalah mamalia yang tidur paling sekejap.

8. Ketika ikan lumba-lumba tidur , separuh daripada otaknya berhenti manakala separuh lagi bekerja bagi tujauan pernafasan.

9. Korang lebih mudah mati akibat kekurangan tidur berbanding kekurangan makanan.

10. Orang buta masih boleh melihat imej di dalam mimpinya .

okeh-okeh , tu je yang mampu aku menaip untuk korang .semoga bertemu kembali .HAHA.
bye ~

good nyte :(

aku nak tanye korang ni , amcam wajah baru blog ni .ok tak ?
aku bosan ar yang lame .tengok pun macam nak muntah je .ahahaaa .tetttt~

new look :)

amacam ? ok ke tak .sila beri pendapat ande dibawah*kotak komen
nyte !
p:s/esok balik hostel , cepatnya malam :(

19 March 2011

kenape malam ni semua blog tuuutttt?


act , aku masih tertanya tanya ni . 
asal malam ni , semua blog yg aku pegi comel comel ?
apa sudah jadi ?
adekah memang musim mengubah blog menjadi comel ?
arrrrghhh .bukan tak suka tengok .tapi banyak sangat blog comel .haha :D
tabikk arr korang .rajin bebenauu mengedit sehingga begitu >.<

~ESOK~ LUSA~
ehh ! esok dah kene balik hostel .cettt .perkara yang aku pasti tidak dinanti oleh orang ramai :)
pastu , lusa dah sekolah .alahaii~ 
cuti sekejap sangat laa braii .macam tak sampai 2 minit je *nampak sangat tipu .
ok ok .nampak nye mmg kene terima kenyataan laa .
baibai fesbuk ,tweettweet , bloggie and spr.Tq :'(

HAHA !*gelak sensorang sambil dahi hentak dinding.
dah dah .makin lame aku menghadap laptop ni , makin banyak aku merapu merendek .
jumpe lagi kawan kawan . okbai!

hujan header waktu petang


tajuk tah pape tah .hujan header ? ape tu -.-''
ehh , kat luar hujan laa !
best kan :) sejuk sejuk macam ni .semua kerja jadi best .
korang , siapa nak buat kan header baru untuk aku !
header sekarang ni macam tak ok sangat laa .tapi gambar tu aku suke .pemberian cik khalidah ! haha .
kalau korang baik hati , buatkan laa yang free untuk aku .HAHA*gelak setan
sape volunteer ni , cepat angkat tangan .weyh , bulu ketiak kasi cover arr sikit .haha*buusshh !
ok ok .aku kene out ni .guruh kuat kat luar .
okbai !

18 March 2011

yeah yeah !


Ini sebuah kisah tentang insan bernama cinta dan kawan :)

Pada suatu hari CINTA dan KAWAN berjalan dalam satu kampung .
Tiba-tiba CINTA terjatuh dalam telaga…
Kenapa?
Kerana CINTA itu buta..Lalu KAWAN pun ikut terjun dalam telaga…
Kenapa?
Kerana… KAWAN akan buat apa sahaja demi CINTA !!
Didalam telaga CINTA hilang…
Kenapa?
Kerana… CINTA itu halus, mudah hilang kalau tak dijaga,sukar dicari apatah lagi dalam telaga yang gelap..Sedangkan KAWAN masih lagi tercari-cari dimana CINTA dan terus menunggu..
Kenapa?
Kerana… KAWAN itu sejati dan akan kekal sebagai KAWAN yang setia kan !
jadi , hargai lah KAWAN kita selagi kita terasa dia.

terima kasih kawan atas segalanya  :'( 
sumber: http://ayatcinta.wordpress.com

*tah nape aku meroyan tah .HAHA :D

13 March 2011

ohh idaman ku


empat kelebihan iphone :)

1. New design. Reportedly, the latest iPhone is more elegant appearance. Iphone casing made mostly of glass, and there is a round aluminum material around the edges. Would weigh a bit heavier than the previous iphone.
2. Smaller screen, better resolution. Latest iPhone screen will be smaller than the iPhone 3GS. But it looks to have a higher resolution.
3. Camera. Latest iPhone camera quality will be sharper. Some analysts expect Apple will add a 5-megapixel camera on the new iPhone, with a flash light to capture better images in the dark. There is also a mention, the iPhone camera can record video quality High Definition (HD).
4. eBooks. IPhone users will be able to buy and download digital readings from the bookshop Apple, on their handsets.

act , aku kutip tah mane mane tah fakta ni .tapi yang betoii betoii buat aku tetarikk sebab yang  
ke-tiga tuhh !
sesiapa yang terase nak buat contest and hadiah dye ialah iphone , kasi tawu aku ye !
AHAH .kemaruk iphone aku ni ~
please please ~ bought for me doe  .
lagi sekali english terabur .

ehh , aku ade pertanyaan ni .kepada sesiapa yang dapat jawab soalan aku ni , aku kasi korang tiket melancong ke rumah sendiri 3 hari 2 malam .amacam ?
soalan nye , mmg tengah musim internet mcm @#$% ehh ?slow nak mampuiihh .biase tak macam ni.
waduhh~ ade jawapan kepada soalan ini ?
situasi bila dah dapat lappy kat tangan :)
okeh okeh .tu je .iphone ni kene masuk wishlist nih .eheeee :D
okbai !

p/s : maaf jika terdapat salah fakta dlm topik iphone .aku kurang memahami mengenainya tapi berangan ingin memilikinya :)

selamat pagi dunia :)


selamat pagi semua :) !
diharapkan anda semua sihat ye .eheheeee .
bagi adik adik diluar sana , jage kesihatan tu .lagi lagi cuti macam ni .jangan makan choki choki banyak sangat .tak elok untuk gigi :D
semalam aku ade tengok pasal tsunami di jepun kat tv , dasyat betoi .
Ya Allah , lindungilah mereka .semoga mereka semua selamat .amin .

ehhh ! korang semua dah tengok cerita Hikayat Merong Mahawangsa tu ?
share share laa .
macam mane ehh citer die .aku excited nak tengok ni .sape volunteer nak belanja aku tengok wayang ! angkat kaki :)
aku tengok die punya trailer je pun dah terpukau .*amboii~
ye laa , ingat senang ke nak buat filem macam tu .ahaha


ok lah .nak cau cin cau .bye ~
assalammualaikum :)

12 March 2011

maaf siaran tergendala .


okeh abaikan gambar diatas .saje buat menyemak .
entry ni tak panjang .cume untuk pemberitahuan .
sekarang ni kan school break kan ;)
eheeeee :D best gile .so , blog ni akan di update .cume lambat lagi .so , untuk yang dah bertanye bile blog akan di update , harap bersabar ye :)
cerita cerita panas akan dikeluarkan tak lame lagi .ahaha .macam nak kasi pelempang kat diri sendiri .
okbai !
selamat bercuti dan selamat beramal >-<

22 February 2011

Resepi : Tiramitsu versi kecik :)

ihsan pakcik google :)


Resipi Kek Tiramisu versi cute .
  • 1 biji sponge kek atau apa2 kek
  • 250ml whipping cream
  • 200ml cream cheese
  • 1/2 cawan gula halus
  • 1 cawan air panas (nak bancuh nescafe)
  • 1 sudu makan serbuk nescafe
  • serbuk koko or kepingan coklat untuk hiasan
Cara-caranya :)
  1. Mula-mula , bancuhkan nescafe dengan satu cawan air panas tadi ,
  2. Satukan gula, cheese dan cream
  3. Pukul adunan tadi sampai kembang dan gebu
  4. Potong kek pada 2 bahagian
  5. Tuangkan bancuhan nescafe ke atas kek
  6. then sapukan adunan cream+cheese tadi atas kek
  7. Susun lagi bahagian yang selebihnya sapukan nescafe n baki cream cheese td.
  8. kemudian tutup dengan cling film dan simpan dalam fridge sebentar…
  9. Hiaskan dengan serbuk koko atau ape ape di atasnya bila masa nak menghidangkannya…
  10. Kalau kek bulat kecik tue, kite guna mould donat. Letak kek dulu, pastu letak krim. Biar dlm peti kejap sebelum keluarkan mould.:)
sepuluh cara je kan . senang , mudah dan jimat . selamat mencuba semua :)

13 February 2011

One in a million



korang dengar laa ea .aku dah kurang ideo .lantok lee ~
happy weekend :)

06 February 2011

ARGGHH ! esok 7 feb 2011 .

salam petang geng !
hari ini , last aku keluar kan entry .tapi korang jangan la bagi blog ni bersawang .
pergi la promote2 *twinkktwinkk .
okeh okehh .nak buat entry pendek je .
sape laa nak bace blog sampah aku ni kan :(
tak pe laa .aku redha ~
bye korunkk .nanti jumpe lagi .tunggu lagi sebulan .kalau korang baik , jangan lupekan blog aku berserta tuannya .

okbai ! salam ~

03 February 2011

not in mood .

sorry la geng , aku tak dapat menulis sekarang .keadaan kritikal dan parah .kehidupan dipenuhi darah dan kegelapan .ehh ? awat ,  hang datang yang pompan datang tu ka ?

tak tak .aku tengah tension untuk hari isnin ni .pape pun korang enjoy la cuti ni ok .


jumpe lagi .
okbai ! :)

01 February 2011

siri drama korea ?

act , aku dah ketandusan ideo nak menaip nehh.
tapi tetibe terpikir pasal drama korea yang dekat tv3 tu .
wah wah wah...tah sejak bile plak aku layan drama korea ni ?

aku pun tak pasti bile berjangkit penyakit korean .aku TERtengok dan stret jatuh hati !
cewahh .i loikkeee

 THANKYOU DRAMA TV3 :)

 ye laa , bile tengok budak pompan kecik ade AIDS dan tidak memahami erti AIDS .
ape korang rase ?
  Lee Bom(name budak pompan uhh),  diusianya yang masih kecil  harus merasakan kebencian dan ketakutan dari  orang-orang disekelilingnya akan penyakit AIDS.
punye laa sayupp mak aii .bukan die nak penyakit tu .tah mane mane datang tah .
kawan kawan dia plak , nak kawan dengan die .tapi kawan kawan die punye mak mak plak melebih lebih tak kasi kawan  . hah ! ni yang naik hangen ni .
**ehh , melebih emo plak aku .sorry2 .
aku malas nak citer lelebih , kang aku plak ter emo sangat sangat plak . so , drpd aku melenting sorang sorang mcm orang tak siuman baik korang tengok sendiri .ngee :D  
tengok jangan tak tengok . 
tak silap aku , drama ini dibuat tahun 2007 dan drama ini menjadi Drama Seri Terbaik Tahun 2007.

okbai .nak bw plak .
bye u OLL .haha :P

*bile aku bace balik entry ni , berbelit belit nak bace .haisshh .pening palo aku .tulis sendiri pun tak paham. korang cuba lah paham pahamkan ok :)